Norgestreffet 2016 går av stabelen i Rognan øst for Bodø fra 30. juni til 3. juli 2016. I den forbindelse har Tursjefen gått i tenkeboksen med Google Maps og funnet ut at når man først har kjørt til Rognan er det 'bare' drøye 120 mil igjen til Nordkapp, og der har Tursjefen aldri vært.

Tursjefen har også funnet ut at Oslo-Nordkapp-Oslo via RV17 Kystriksveien, Lofoten og Andenes er minimum 4700km, så det er et stykke, men overkommelig hvis man tilfeldigvis har ca. tre ukers ferie rundt den tiden.

I tillegg arrangeres NAF MC-treffet 2016 på Målselv Fjellandsby ved Bardufoss helga etter Norgestreffet, dvs. at vi legger inn en stopp der også på vei sørover.

Det er selvfølgelig mulig å være med på Norgestreffet uten å bli med videre til Nordkapp etterpå, de som velger denne løsningen må i så fall finne veien hjem selv. Et tredje alternativ gjelder de som kun vil på NAF MC-treffet i Målselv, de kjører nordover en uke senere og møter Nordkapp-farerne i Målselv og så kjører vi sammen sørover.

Avreise fra Oslo lørdag 25. juni for de som vil på Norgestreffet, 2. juli for de som kun vil på NAF MC-treffet. Hjemme igjen senest lørdag 16. juli.

Uansett blir det mye kjøring og dagsetapper på fra 15 til 50 mil, men Tursjefen håper likevel det er mange som har lyst til å være med. I så fall fyrer du av en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og melder din foreløpige interesse, så vil Tursjefen gå i detaljplanleggingsmodus og komme tilbake med en plan for dagsetapper og overnattinger. Dersom vi blir færre enn 4-5 sykler tar vi turen uten å booke alt på forhånd, blir vi flere må turen bookes mer i detalj siden det kan være trøblete å møte opp med 15 sykler på et overnattingssted og spørre om de har ledig rom. Spesifiser i påmeldingen om du vil være med til Norgestreffet og/eller Nordkapp og/eller NAF MC-treffet.

Det er en fordel om du har en sykkel du føler deg komfortabel med å legge ut på langtur med, at den selvfølgelig er i tipp-topp stand ved avreise og har gode dekk, grei størrelse på bensintanken ift. rekkevidde og gode bagasjemuligheter (må ha med telt og sovepose etc.), og at du ikke må stoppe og røyke hvert kvarter.

Google Maps er litt kranglete når det gjelder å lage ruter med mange via-punkter og ferger, den nekter bl.a. å legge inn fergen Andenes-Gryllefjord, men her er et utkast til rute oppdelt i etapper, med mulighet for endringer:

Oslo - Rognan, 1403 km

Rognan - Andenes, 538km

Gryllefjord - Botnham, 78km

Brensholmen - Nordkapp, 591km

Nordkapp - Målselv - Oslo, 2151km

Totalt 4761km

Ikke kom her og si at dette ikke frister..! :)