Turer

Som motorsyklister flest, liker vi i NAF MC Oslo å kjøre på tur

Fellesturer kan være en fin anledning til å treffe andre som deler lidenskapen for motorsykler, få kjøretrening i et trygt miljø og bli kjent
med svingete veier og motorsykkelvennlige ruter både i nærområdet og hele landet. 

Kanskje får du både nye venner og nye kjørekamerater, samtidig som du blir kjent med det gode miljøet i NAF MC Oslo og alt annet vi kan tilby.

I sommerhalvåret kjører vi flere turer i regi av klubben, både søndagsturer, helgeturer og mer impulsive turer. Hvert femte år arrangerer vi jubileumstur til Alpene, Dolomittene, Pyreneene, Nord-Norge eller andre eksotiske steder for motorsykkelkjøring. Det er også egne søndagsturer og helgetur for Ung-gruppa.

Søndagsturer

Når NAF MC Oslo setter opp søndagsturer er det som oftest med et forhåndsbestemt mål. Rutene varierer fra noen timer og noen mil til litt lengre turer som tar brorparten av dagen og med en lunsjpause. Det er mulig å bli med underveis eller hoppe av underveis, så lenge tursjefen og gruppeleder er informert.

Enkelte turer har etablert seg som tradisjoner, som sesongåpning til Sverige på Skjærtorsdag og en tur til Gaustatoppen i august.

For å best organisere søndagsturene våre tar vi påmelding til disse turene, men det koster ingenting å være med. Sjekk kalenderen for informasjon om destinasjon på turene!

Helgeturer

To ganger i året drar vi på en felles helgetur over fire dager med overnatting, i pinsen og i august. Disse turene har begrenset med plasser og forhåndsbestemt rute og mål.

Turene legges som oftest opp med spennende ruter og omgivelser til flotte steder med MC-vennlig overnatting. Underveis får man god tid til å bli kjent med de andre i sin gruppe og på turen for øvrig. En middag pleier å være inkludert i prisen, og tradisjonen med «skinnbuksepils» ved ankomst etter dagsetappene holdes i hevd.

Disse turene er fremforhandlet med gode priser og man får også rabatt ved å være NAF MC Oslo-medlem. Sjekk aktivitetskalenderen for informasjon om når og hvor turene går!

Impulsive turer

Det hender også at det avtales impulsive turer av klubbens medlemmer. Følg med på Facebook for informasjon om når og hvor!

Felles avreise til arrangementer

Ved felles arrangementer, enten i regi av NAF eller andre som for eksempel Kråkeracet i Moss eller NAF MC Landstreff som arrangeres på forskjellige plasser i Norge fra år til år, arrangerer vi ofte felles avreise. Sjekk aktivitetskalenderen for informasjon om slike turer!

Søndagsturer og helgetur for Ung-gruppa

Ungkomiteen i NAF MC Oslo arrangerer hvert år helgetur med likesinnede i alderen 18 til 33 år. Les mer om dette tilbudet her.

Aktivitetskalenderen oppdateres kontinuerlig med aktiviteter, så følg med!

NAF MC Oslo ønsker at du skal oppleve våre fellesturer som en trivelig tur. Vi har derfor laget noen enkle kjøreregler.

  • Møt opp i tide og med full tank. Husk å ha med en flaske vann på turen. Det kan bli varmt i hjelmen.
  • Vi deler opp i små grupper på 4-6 personer etter erfaring og fartsønsker. Gi beskjed til tursjefen hvilken gruppe du er mest komfortabel med å kjøre i.
  • Gruppen bør ledes av en erfaren sjåfør. Er du fersk sjåfør, bør du sørge for å legge deg langt frem i gruppen.
  • Avtal i gruppen hvor lange etapper man skal kjøre før man tar pause(r).
  • Bruk speilene aktivt. Hvis du ser at motorsykkelen bak deg sakker akterut, hold igjen og lag en luke til motorsykkelen foran deg, slik at denne også har en sjanse til å oppdage av noen henger etter.
  • Pass på at motorsyklisten bak deg ser hvor gruppen kjører når vi kommer til et kryss.
  • Husk også å kjøre som en selvstendig sjåfør, ikke fokuser på baklyset til motorsykkelen foran deg og følg «blindt» etter.
  • Ta dine egne beslutninger i forhold til hva som føles sikkert for deg. Selv om sjåføren foran deg kjører ut i et kryss eller foretar en forbikjøring, er det ikke sikkert du bør følge på.

Der hvor kjøreforholdene tillater det, er det lurt å holde et sikksakk-mønster i veibanen, det vil si at vi legger oss annenhver litt til høyre og litt til venstre i feltet vårt. Dette gir flere fordeler, som bedre sikt, både forover og i speilet bakover.

Da kan vi ligge litt tettere siden avstanden til motorsykkelen foran likevel blir tilfredsstillende, og vi har plass til en eventuell nødbremsing. I tillegg blir det vanskeligere for biler å bryte inn i gruppen, og dermed slipper vi også unødige forbikjøringer.

Hvis motorsykkelen foran deg bytter spor, bytter du også, dette kan ofte skje ved forbikjøringer. På svingete veier og hvor forholdene ellers tilsier det kjører vi med mer individuelt sporvalg. Sørg da også for tilstrekkelig avstand til sykkelen foran.

God tur!

Pinsetur

Vår tradisjonsrike Pinsetur går denne gang til Aurlandsdalen, Knutholmen og Årdalstangen fra fredag 26. mai til mandag 29. mai.

Les mer »

Augusttur

Vår tradisjonsrike Augusttur går denne gang til Grimstad fra torsdag 17. til søndag 20. august. Også denne gang blir vi liggende på samme hotell i 3 dager, etter «HUB-riding»-prinsippet. Vi

Les mer »

Ungtur

Ungkomiteen i NAF MC Oslo arrangerer hvert år helgetur med likesinnede. Primært for deg i alderen 18 til 33 år. Bli med på langtur torsdag 3. til søndag 6. august

Les mer »